: ya ALLAH :can i intro myself :)

My photo
kuantan', pahang, Malaysia
Assalamualaikum :) hey everyone! saya ayin BTW orang suka panggil puyin, umur ayin 21tahun dan ayin ni garang*sangat :p tak tahu kenapa tapi kalau nak kenal lebih rapat bolehlah jenguk jenguk FB,Twitter or stegram :) salam :)

Sunday, June 10, 2012

ya Rabbi :'(

ya ALLAH ya Rabbi . hidup aku sunyi tanpa Dia :'( kenapa perlu ade perpisahan di dalam pertemuan yang baru berputik ini ? :'( semoga Engkau tabahkan hati ini ya ALLAH .

sekumit luahan ayin :) dapat legakan hati selepas mengadu dengan yang maha mendengar :')

assalamualaikum wahai sekalian :') sihat ? Alhamdulillah . syukur . masih bernafas kita di dunia yang makin kejam ini . hmmm . banyak yang ingin diluahkan, tapi ada batasnya :) insyaALLAH .
ayin dalam kesulitan. hanya ALLAH yang tahu betapa pedih, sakit dan kecewa hati ayin akibat diri ayin sendiri. yer akibat diri ayin yang terlalu cepat membuat keputusan dan sukar berterus terang, akhirnya akibat yang susah dan paling dibenci oleh diri sendiri terpaksa ditanggung jiwa yang kembali tercalar.
Ya Allah. hanya Dia yang tahu, betapa pedihnya hati ayin ketika ini. tiada siapa yang dapat memahami, hanya pandai berkata itu dan ini. ia! betul ini salah ayin, dan ayin terima risikonya apabila berani bertepuk sebelah tangan. tetapi ini berbeza keran org yang membuatkan ayin terpikat itu sangat tinggi ilmu agamanya . sangat pandai bicaranya dan sangat pandai menjaga hati ayin :') ya ALLAH, saat perkenalan sangat indah sampai tidak sedar yang pengakhirannya sangat sakit, sangat pedih ! subhanallah . kuat sungguh ujianMu ya ALLAH sehinggakan aku sanggup menitiskan air mata kerana kecewa konon nya . tetapi sedarlah bahawa itu diri sendiri yang mencari pasal ! diri sendiri yang tidak pandai membimbing otak supaya berfikiran matang. InsyaALLAH jika ALLAH kurniakan kekuatan kepada ayin. akan ayin guna sebaik mungkin . dan semoga hati tabah membasuh serta mengubati semula luka yang sedikit tercarit ni :')


" ya ALLAH, berikanlah aku kekuatan yang sgt teguh, supaya aku tidak terjatuh hati pada orang yang salah lagi ya ALLAH, berikanlah aku sinar baru, sinar yang dapat aku nikmati sehingga ke syurgaMu ya Rabbi. Engkau berikanlah kekuatan kepadaku disaat mereka diijab kabulkan ya ALLAH supaya tidak timbul soal cemburu atau iri hati. nauzubillah . YA ALLAH Ya Rabbi, Engkau bantulah aku untuk melupakan dia ya ALLAH . aku tidak ingin mengingatinya langsung , oleh kerana khuatir aku akan lemah dengan ujianMu ini ya ALLAH. sesungguhnya aku redha dengan jodoh yang telah Engkau tuliskan .  amin amin amin amin "